Ga naar de inhoud

Onderschatting: het verhaal van David en Goliath in de Tweebosbuurt

Ahmed Abdillahi en Mustapha Eaisaouiyen schrijven een columnserie als bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt. Een reeks over verzet tegen de sloop van hun wijk en wat dit doet met de bewoners. Deze keer: hoe nemen zij het op tegen de reus, woningcorporatie Vestia?

De la Reystraat 58 Tweebosbuurt Rotterdam 2020 03 08 foto Joke Schot (2)
beeld: Joke Schot

Waar begin je als je het op wilt nemen tegen een paar grote reuzen? Ook hier is het antwoord simpel: bij het eerste woord. Je leest en je eindigt met een idee. Je legt verbanden en zo vallen langzaam de puzzelstukken in elkaar.

Het opnemen tegen reuzen is niet moeilijk als je de waarheid aan je zijde hebt. Principieel zijn en hart voor de zaak hebben, dat is wat er nodig is. Wat het allemaal bemoeilijkt is tijd: tijd om te lezen, tijd om te schrijven, tijd om te onderzoeken. Als u aan het einde van deze column ‘tijd’ als les meeneemt, dan hebben wij ons doel bereikt. Ooit komt er ook onrecht op uw levenspad! Wat doet u dan? Kijkt u weg, omdat u geen tijd heeft?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam