Ga naar de inhoud

Rotterdamse pakketbezorgers: naast post brengen ook maatschappelijk werk verrichten — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeente Rotterdam is een proef gestart met PostNL om eenzaamheid in een aantal wijken aan te pakken met de hulp van pakketbezorgers. Postbode Theo Huijgens werkt al meer dan tien jaar op Katendrecht en weet precies op straat aan te wijzen wie eenzaam is en wie niet. Wat vindt hij van dit initiatief?

Theo Huijgens_2
beeld: Marcella Homsma

De zon schijnt als Theo Huijgens (54) op zijn fiets aankomt bij de sigarenboer op Katendrecht waar we afgesproken hebben. Samen lopen we door naar het Verhalenhuis Belvedère, verderop op de hoek. Omdat de coronamaatregelen voor de horeca van kracht zijn is het Verhalenhuis niet open voor een kop koffie, maar voor de favoriete postbode en een journalist gaat de deur bij hoge uitzondering toch open. 

Ik bezoek Theo naar aanleiding van het nieuwe samenwerkingsverband tussen gemeente Rotterdam en PostNL om eenzaamheid in de stad te gaan bestrijden. Het idee erachter is dat pakketbezorgers die misschien al langer zien dat iemand in hun bezorggebied eenzaam is, dit voortaan kunnen doorgeven aan een instantie die diegene kan helpen. Het project is gestart in de wijk Hillegersberg-Schiebroek waar sinds 29 september vijftien speciaal geïnstrueerde pakketbezorgers aan de slag zijn. Is dit nieuwe concept het antwoord op het structurele probleem genaamd eenzaamheid?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam