Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Theo Huijgens_2
Beeld door: beeld: Marcella Homsma

De zon schijnt als Theo Huijgens (54) op zijn fiets aankomt bij de sigarenboer op Katendrecht waar we afgesproken hebben. Samen lopen we door naar het Verhalenhuis Belvedère, verderop op de hoek. Omdat de coronamaatregelen voor de horeca van kracht zijn is het Verhalenhuis niet open voor een kop koffie, maar voor de favoriete postbode en een journalist gaat de deur bij hoge uitzondering toch open. 

Ik bezoek Theo naar aanleiding van het nieuwe samenwerkingsverband tussen gemeente Rotterdam en PostNL om eenzaamheid in de stad te gaan bestrijden. Het idee erachter is dat pakketbezorgers die misschien al langer zien dat iemand in hun bezorggebied eenzaam is, dit voortaan kunnen doorgeven aan een instantie die diegene kan helpen. Het project is gestart in de wijk Hillegersberg-Schiebroek waar sinds 29 september vijftien speciaal geïnstrueerde pakketbezorgers aan de slag zijn. Is dit nieuwe concept het antwoord op het structurele probleem genaamd eenzaamheid?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thumbnail_20200723_111205

Fabio Yasamin

Fabio Yasamin (2002) is geboren en getogen in deze wereldstad. Na een redactiestage bij Vers Beton maakt hij een uitstapje naar Tilburg om daar de opleiding Journalistiek te volgen.

Profiel-pagina
D9A5045-1kopie

Marcella Homsma

Fotograaf

Marcella Homsma (1995) benadert de fotografie op een poëtische manier. Belangrijk vindt ze dat een foto een essentie of eigenheid van de persoon, het gebouw of het landschap laat zien. Dit is iets waar ze steeds naar op zoek gaat.

Profiel-pagina