Ga naar de inhoud

Besteed extra geld voor dakloosheid vooral aan jongeren en bankslapers

Het Rijk heeft voor Rotterdam 20 miljoen euro voor dak- en thuislozen uitgetrokken. Een flink deel van dat geld moet naar het voorkómen van dakloosheid, namelijk: aanvullende oplossingen voor bankslapers en specifiek jongeren, betogen Matthijs van Muijen en Co Engberts (PvdA). Ze doen zeven concrete voorstellen.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

De ene week op de bank slapen bij de ene vriend, dan weer op de bank bij een familielid en dan weer bij kennissen. Veel jongeren in een kwetsbare woonsituatie kom je niet tegen in de nachtopvang of op straat. Ze zijn niet officieel dakloos, maar wisselen steeds van plek. Ze zijn ‘bankhopper’. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam