Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers-Beton-Jowan-de-Haan-Bestel-eens-voor-een-ander-2020
Beeld door: beeld: Jowan de Haan

Het kloppend hart van de eet-en drinkliefdadigheid ligt in Napels. Dit is de geboorteplaats van de caffè sospeso: uitgestelde koffie. In koffiebarren in arbeiderswijken van de Italiaanse stad ontstond jaren geleden (wanneer precies is een beetje onduidelijk) de gewoonte om, als je een financiële meevaller had, een extra koffie af te rekenen. Deze uitgestelde koffies werden bijgehouden op een krijtbord en waren beschikbaar voor wie op dat moment minder geluk had op geldgebied. De vrijgevige gewoonte was een tijdje vrijwel verdwenen, maar tijdens de financiële crisis in 2008 won de caffè sospeso weer aan bekendheid. Sindsdien duikt de uitgestelde koffie op in cafés en barren over heel de wereld, van Oekraïne tot aan Costa Rica. En dus ook in Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

lot piscaer

Lot Piscaer

Lot Piscaer (1975) studeerde kunst- en cultuurwetenschappen en is tekstschrijver en culinair journalist. Ze schreef vijf jaar restaurantrecensies voor het AD/Rotterdams Dagblad en is programmeur en van het culinaire podium op festival Djemaa el Fna. Ook werkt ze als kok en stylist mee aan kookboeken.

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina