Ga naar de inhoud

De erfgoedarmoede van Rotterdam

Marianne Klerk maakt zich kwaad over de omgang van de gemeente met het inmiddels gesloten Museum Rotterdam. Kennis van erfgoed gaat verloren, terwijl het vertellen van nieuwe verhalen hierover juist belangrijker is dan ooit.  

Museum Rotterdam door IkRotterdam
Museum Rotterdam door IkRotterdam beeld: IkRotterdam

Na een vernietigend advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) ging de gemeente tot sluiting over van Museum Rotterdam. Uit onderzoek van Willemijn Sneep en Susan Hogervorst voor Vers Beton blijkt echter dat de gemeente jarenlang het museum liet doormodderen tot het doek viel.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures