Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
IMG-20201204-WA0004
Beeld door: beeld: Paul De Bron Buckley

Op vrijdag 27 november zorgde Black Friday voor een overvol hartje Rotterdam. Naast de funshoppers was er ook een andere groep mensen te vinden in de stad. Niet voor het kopen van kleding of schoenen, maar juist ertegen. Met een flashmob en een workshop kleding herstellen vroeg actiegroep Extinction Rebellion Rotterdam aandacht voor de klimaatveranderingen en de invloed van massaconsumentisme. 

Extinction Rebellion is een non-hiërarchische beweging die mei 2018 werd opgericht en met vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid aandacht wil vragen voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Na het demonstreren op en het bezetten van de Londense bruggen sloeg het ideaal al snel over naar andere landen en werd het een van de snelst groeiende klimaat bewegingen in de wereld. Met ongeveer 260 ‘rebellen’ is de Rotterdamse afdeling een van de grotere in ons land. Ik sprak met Marjolein Moeijes (29) en David Schwarz (29), twee van die rebellen over hun protest in de Koopgoot op Black Friday.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thumbnail_20200723_111205

Fabio Yasamin

Fabio Yasamin (2002) is geboren en getogen in deze wereldstad. Na een redactiestage bij Vers Beton maakt hij een uitstapje naar Tilburg om daar de opleiding Journalistiek te volgen.

Profiel-pagina