Ga naar de inhoud

Frederik Pöll: architect met grote verantwoording tegenover de Rotterdamse cultuurhistorie

Met in-your-face architectuur als Het Depot heeft Frederik Pöll niet veel. Voor hem begint ontwerpen met het opsporen van de verhalen en geschiedenis van een gebouw. San Dino Arcilla sprak hem over de waarde van wederopbouwarchitectuur, maatschappelijk vastgoed en ontwerpen als een detective.

Vers_Beton_20_11_3_Willem de Kam
beeld: Willem de Kam

In het voormalige postkantoor aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam bevinden zich de net gerenoveerde werkruimtes van Studio Playtime. Spierwit, betonvloeren in het zicht, grote glazen puien en in kleur gespoten elektraleidingen. Het is de natuurlijke habitat van de homo creativus: ontwerpers, vormgevers en fotografen. Waar Frederik Pöll (36) de werkruimte normaal gesproken deelt met zestien andere creatieve ondernemers, is er vanwege de huidige coronamaatregelen maar een handjevol mensen aanwezig.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam