Ga naar de inhoud

Frederik Pöll: architect met grote verantwoording tegenover de Rotterdamse cultuurhistorie

Met in-your-face architectuur als Het Depot heeft Frederik Pöll niet veel. Voor hem begint ontwerpen met het opsporen van de verhalen en geschiedenis van een gebouw. San Dino Arcilla sprak hem over de waarde van wederopbouwarchitectuur, maatschappelijk vastgoed en ontwerpen als een detective.


Vers_Beton_20_11_3_Willem de Kam

beeld: Willem de Kam

In het voormalige postkantoor aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam bevinden zich de net gerenoveerde werkruimtes van Studio Playtime. Spierwit, betonvloeren in het zicht, grote glazen puien en in kleur gespoten elektraleidingen. Het is de natuurlijke habitat van de homo creativus: ontwerpers, vormgevers en fotografen. Waar Frederik Pöll (36) de werkruimte normaal gesproken deelt met zestien andere creatieve ondernemers, is er vanwege de huidige coronamaatregelen maar een handjevol mensen aanwezig.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures