Ga naar de inhoud

Mini-college: wat moet Rotterdam met een stadsbioloog? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam heeft sinds kort een heuse stadsbioloog als hoogleraar. Kees Vink bekleedt de nieuwe leerstoel ‘from Big Natural History to Urban Ecology’ bij het Erasmus University College, in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum. In dit minicollege legt hij uit wat een stadsbioloog doet en waarom dit belangrijk is voor Rotterdam. Met een opvallende bijrol voor korstmos, onze nieuwe stikstofspeurder.

beeld: www.youtube.com

Vink gaat in op de samenwerking met het ‘doodleuke’ Natuurhistorisch Museum en hun onderzoeksafdeling: bureau Stadsnatuur. Het doel van dit bureau is het verzamelen van gegevens over flora en fauna in de stad en deze toegankelijk maken voor de gemeente Rotterdam en haar bewoners. Ook speelt het bureau een rol bij het bevorderen van natuur in de stad, bijvoorbeeld via het boek Stadsnatuur Maken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam