Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
_FFH1661_roodkapje
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

Op zaterdagavond 1 juni 2013 stond toenmalig wethouder Korrie Louwes in club Corso aan de Kruiskade, om aan te kondigen welk plan de miljoenensubsidie vanuit het beruchte, inmiddels opgeheven jaarlijkse Stadsinitiatief zou krijgen. Het winnende initiatief: een pop-up schaatsbaan. Popkantoor, een ambitieus plan voor een groot poppodium aan de Westblaak, eindigde met iets meer dan 5.300 stemmen als vierde in de race. Het was destijds de zoveelste tegenvaller voor Rotterdamse liefhebbers van livemuziek, na het verdwijnen van poppodia als Nighttown (in 2006) en opvolger WATT (in 2010), Waterfront (in 2010), Heidegger (in 2011), Exit (in 2011) en De Nieuwe Oogst (in 2012). Corso zelf zou twee maanden na die avond faillissement aanvragen. Oorzaken waren legio: popmuziek werd in de subsidieronde van 2012 hard gekort, de techniek, logistiek en isolatie van diverse zalen waren achterhaald, er waren complexe bestuursstructuren opgetuigd en belangen tussen betrokken partijen botsten. De problemen met poppodia leverde de Rotterdamse muziekscene landelijk het predicaat ‘zorgenkindje’ op.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Robin van Essel

Robin van Essel

Robin van Essel (1985) weet een klein beetje van een hele hoop verschillende dingen. Met zijn beetje kennis van een hele hoop schrijft hij het liefst over cultuur, uitgaansleven, media en stedelijke ontwikkeling. Dat kan op allerlei plekken in de wereld zijn, maar het allerliefst houdt hij het bij zijn geboortestad Rotterdam.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina