Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A8287
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Onderuitgezakt maar geïnteresseerd horen de hoofdrolspelers van de nieuwe film van Reggery Gravenbeek de vragen van de filmmakers aan. “Hoe kleedt Willem zichzelf?”, vraagt regisseur Rien Bexkens aan de 19-jarige Melvin Edmund. Wekelijks komen de filmmakers, trainingsacteurs en acteurs in spe samen in theater Zuidplein om te oefenen voor hun nieuwe film. Een film waarin steekincidenten een belangrijke rol spelen.

“We wilden een film maken die de valkuilen van het straatleven laat zien”, vertelt Gravenbeek. Hij maakt de film samen met regisseur Rien Bexkens, schrijvers Boyd Grund, Sandro Lima en Dennis Rudge. De jongens die in de film spelen kent Gravenbeek via zijn werk bij Team Enkelband, een organisatie die vroegtijdige schoolverlaters en ex-gedetineerden begeleidt. “We zagen dat het aantal steekincidenten in Rotterdam-Zuid toenam. Sommige jongens zijn heel jong als ze er mee te maken krijgen. Een film kan veel van die jongeren bereiken”, vertelt Bexkens.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2371

Joost Baumgardt

Trainee onderzoek

Joost Baumgardt (1995) woont in Rotterdam-West en werkt als freelance journalist voor onder andere het AD Rotterdams Dagblad en NRC. Hij maakt daarnaast tekeningen van krijt. Als hij niet met verhalen bezig is, luistert hij muziek of rijdt hij op zijn skateboard door de stad.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina