Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Wim de Klerk_1
Beeld door: beeld: Marcella Homsma

Het is stil in Rotterdam Blijdorp als ik een afspraak heb bij het Statencafé. Het enige geluid komt van de auto’s die voorbij racen. Op de hoek van de Statensingel zie ik een pand in verbouwing met grote ramen. Mede-eigenaar Wim de Klerk staat voor de deur en houdt een praatje met wat geïnteresseerde buurtbewoners die in de rij staan voor een maaltijd of koffie to go. Het is de enige plek die leeft op deze vrijdagmiddag. 

Wim nodigt mij mee naar binnen te gaan en terwijl wij door de deur lopen vraag ik mezelf af hoe het hier op een doodnormale vrijdagmiddag uit zal hebben gezien, zonder de corona-maatregelen. Precies een week lang, van 8 oktober tot en met de lockdown op 13 oktober zat het hier vol met klanten, die gezellig een drankje kwamen doen. Zo’n gevuld café kun je je nu bijna niet voorstellen in deze onvoorspelbare corona tijd. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thumbnail_20200723_111205

Fabio Yasamin

Fabio Yasamin (2002) is geboren en getogen in deze wereldstad. Na een redactiestage bij Vers Beton maakt hij een uitstapje naar Tilburg om daar de opleiding Journalistiek te volgen.

Profiel-pagina
D9A5045-1kopie

Marcella Homsma

Fotograaf

Marcella Homsma (1995) benadert de fotografie op een poëtische manier. Belangrijk vindt ze dat een foto een essentie of eigenheid van de persoon, het gebouw of het landschap laat zien. Dit is iets waar ze steeds naar op zoek gaat.

Profiel-pagina