Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Presentator Hasna El Maroudi en tafelheer Mathis J. Bout stellen vragen over onderwijs en dakloosheid in coronatijd: welke economische – en sociale ongelijkheden heeft het virus pijnlijk duidelijk gemaakt? En welke stappen moeten worden genomen om dit op te lossen? 

Katja Rusinovic, lector Grootstedelijke Ontwikkelingen aan de Haagse Hogeschool, schept een kader. “Het aardige van deze studie”, vertelt ze, “is dat het een aantal meetmomenten in de tijd heeft gehad; in april hebben we gemeten, in juli en eind oktober en de voorlopig laatste meting zal in maart zijn. Daarmee kunnen we de veranderingen enigszins in kaart brengen.” 

Samen met andere onderzoekers publiceerde zij een aantal rapporten die de maatschappelijke gevolgen van Covid-19 in kaart brengen. Een groep die zich duidelijk aftekent zijn de zelfstandige ondernemers: zij worden hard geraakt door deze crisis.

Bron: beeld: www.youtube.com

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Wouter_le_Duc_Gitka_te_Poel_online

Gitka te Poel

programmamaker

Gitka te Poel (1989) schrijft en maakt programma’s op het snijvlak van verbeelding en politiek. Ze werkte samen met en onder meer voor Brainwash, De Brakke Grond en het Van Gogh Museum. Ze is momenteel verbonden aan Lilith Magazine.

Profiel-pagina