Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
frame_2252
Beeld door: beeld: OPEN Rotterdam

Delfshaven oefent een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars en creatief ondernemers. Volgens socioloog Yosha Wijngaarden, die onderzoek deed naar creatieve broedplaatsen, komt dat doordat Delfshaven heel uniek is – en tegelijkertijd ook helemaal niet. Veel kenmerken die Rotterdam-West aantrekkelijk maken voor creatievelingen, zijn namelijk identiek aan soortgelijke stedelijke gebieden wereldwijd. Maar wat dit stadsdeel volgens Wijngaarden wél bijzonder maakt, is dat het ‘Rotterdam in het klein’ is. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina