Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ANGB202101227-2
Beeld door: beeld: Angeniet Berkers

Het jaar is gewisseld, dus hebben Rotterdammers zich weer massaal voorgenomen om zichzelf en hun stad te verbeteren. Het is niet verwonderlijk dat mensen zich met goede voornemens bezighouden. Vorig jaar zijn grote problemen blootgelegd, en we willen groen, gelijkwaardig en het liefst nog met een economie die werkt voor iedereen de coronacrisis uitkomen. De vraag is alleen: hoe krijgen we dat voor elkaar? Om geïnspireerd te raken, sprak ik over nieuwjaarsresoluties met de Rotterdamse filosoof Henk Oosterling. 

Eigenlijk is Oosterling zelf niet zo van de goede voornemens rond de jaarwisseling. “Voor mij is het elke dag nieuw jaar”, zegt hij. “Het is een illusie om te denken dat je al je ellende moet opsparen en het dan vervolgens met één goddelijke geste kan omzetten. Ik geloof wel dat goede voornemens als collectieve actie iets magisch kunnen hebben, maar mijn punt is dat je iedere dag kan beginnen met het nieuwe jaar. Op het nieuwe jaar wachten is hetzelfde als naar de politiek wijzen en zeggen dat zij het voor je moeten oplossen. Je schuift het voor je uit.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

bart6

Bart van der Zande

Bart van der Zande (1988) is een Rotterdamse ondernemer die bouwt aan een duurzame toekomst. Via zijn bedrijven Impact Express en Fresh Ventures waarmee hij duurzame bedrijvigheid aanjaagt en als mede initiatiefnemer van Dus Wat Gaan Wij Doen campagnes.

Profiel-pagina
BF3E6A2C-5BEE-4A9B-A869-571A8070916C

Angeniet Berkers

fotograaf

Angeniet Berkers (1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring in de (jeugd)ggz. Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen.

Profiel-pagina