Ga naar de inhoud

Geef wijknetwerken de kans om welzijnstaken zelf te doen

In de nieuwe strategie voor Welzijnswerk die de raad op 28 januari bespreekt, gaan de aanbestedingen weer vooral naar grote partijen als WMO-radar. Daarin mist Rotterdam een kans, stelt Bram Dingemanse van Welzijnscoalitie Delfshaven. “Delfshaven en Middelland laten zien wat het oplevert als wijken dit werk zelf oppakken.”  

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

In elke wijk een ‘Huis van de wijk’! In 2015 werd het Nieuw Rotterdams Welzijn door wethouder Hugo de Jonge in Rotterdam uitgerold: elke wijk van meer dan 10.000 inwoners kreeg een Huis van de wijk. Meestal was dat een centraal pand dat al in gemeentebeheer was. Het werd gerund door de welzijnspartij die in dat gebied de gemeentelijke aanbesteding voor de het welzijnswerk had gewonnen. 

Ontmoeting tussen bewoners stimuleren. Sociale programmering verzorgen. Eenvoudige dienstverlening leveren. Steun voor vrijwilligers en ruimte om te huren door bewoners. Het Huis van de wijk moest de sociale cohesie in de buurt en de persoonlijke ontwikkeling van bewoners een boost gaan geven. Is dat gelukt? Goeie vraag.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam