Ga naar de inhoud

Hoe de Fazantstraat behouden bleef maar de coalitie elkaar bijna kwijtraakte — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Net voor kerst kreeg het college de hoogst opgelopen coalitiecrisis van 2020 voor haar kiezen. Het linkerdeel van de coalitie wist de voorgenomen sloop van 216 portiekwoningen in de Fazantstraat in Carnisse tegen te houden. Wat zijn de gevolgen voor andere delen van Zuid? “Vooraf dacht ik: dit wordt oorlog.”

Vers Beton – Michael van Kekem – Behoud Fazantstraat – 2020
beeld: Michael van Kekem

Op dinsdag 15 december kwam het nieuws naar buiten: naast de volledige oppositie keerden ook coalitiepartijen D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie/SGP zich tegen de sloop in de Fazantstraat. Daarmee verdween het sloopplan in de prullenbak. PvdA-fractievoorzitter Co Engberts bracht kerstkaarten rond bij de bewoners die in hun huis mogen blijven. De sociaaldemocraten konden wel een overwinning gebruiken om het zuur van de sloop in de Tweebosbuurt weg te spoelen, en GroenLinks evenzo. 

Al één reactie — discussieer mee!

 • Beste redactie van Vers Beton,

  Zou het mogelijk zijn uit te zoeken waarom in wijken in Rotterdam waarin alleen hoog segment woont er niet, meer, gebouwd voor het midden en zeker niet voor het sociaal segment. Het valt mij op, dat ik daar nog geen informatie heb kunnen vinden.

  Vriendelijke groet,

  Corrie vulto

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures