Ga naar de inhoud

Hoe de Fazantstraat behouden bleef maar de coalitie elkaar bijna kwijtraakte — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Net voor kerst kreeg het college de hoogst opgelopen coalitiecrisis van 2020 voor haar kiezen. Het linkerdeel van de coalitie wist de voorgenomen sloop van 216 portiekwoningen in de Fazantstraat in Carnisse tegen te houden. Wat zijn de gevolgen voor andere delen van Zuid? “Vooraf dacht ik: dit wordt oorlog.”

Vers Beton – Michael van Kekem – Behoud Fazantstraat – 2020
beeld: Michael van Kekem

Op dinsdag 15 december kwam het nieuws naar buiten: naast de volledige oppositie keerden ook coalitiepartijen D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie/SGP zich tegen de sloop in de Fazantstraat. Daarmee verdween het sloopplan in de prullenbak. PvdA-fractievoorzitter Co Engberts bracht kerstkaarten rond bij de bewoners die in hun huis mogen blijven. De sociaaldemocraten konden wel een overwinning gebruiken om het zuur van de sloop in de Tweebosbuurt weg te spoelen, en GroenLinks evenzo. 

Al één reactie — discussieer mee!

  • Beste redactie van Vers Beton,

    Zou het mogelijk zijn uit te zoeken waarom in wijken in Rotterdam waarin alleen hoog segment woont er niet, meer, gebouwd voor het midden en zeker niet voor het sociaal segment. Het valt mij op, dat ik daar nog geen informatie heb kunnen vinden.

    Vriendelijke groet,

    Corrie vulto

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam