Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
frame_1203
Beeld door: beeld: OPEN Rotterdam

In de tijd dat Aldo van Kleef werkte bij het gemeentelijke Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR), was het nog een andere stad: “Rotterdam stond in de jaren negentig bovenaan de verkeerde lijstjes. De economische basis van de stad was heel kwetsbaar, het was alleen de haven. De stad had een slechte reputatie: prostitutie, criminaliteit, drugsverslaafden…Dat gold zeker voor de omgeving van de Schiehaven en de Müllerpier.”

In 1990 kwam de oude elektriciteitscentrale aan de Schiehaven leeg te staan. De gemeente greep z’n kans. Deze Schiecentrale moest de spil in de ontwikkeling van het nieuwe Lloydkwartier worden, als creatief cluster voor de audiovisuele industrie. Als gemeentelijk ontwikkelaar was Van Kleef verantwoordelijk voor zowel het creatieve proces als de uitvoering: “We wilden contrair denken – het was makkelijk gedacht om die centrale te slopen en daar gewoon woningen neer te zetten. Maar we wilden de gezichtsbepalende oude gebouwen laten staan.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina