Ga naar de inhoud

Romano Haynes geeft workshops in vaderschap: “Er vindt een cultuurverschuiving plaats onder mannen” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Met het platform Vadersessies wil theatermaker Romano Haynes vaderschap bespreekbaar maken. Giovanni Burke sprak hem over opgroeien zonder vader, over hoe je als man kunt meehelpen bij een bevalling en over andere daddy-issues.

FLB_20201216_O8A4427
beeld: Florian Braakman

Romano Haynes is theatermaker, acteur en schrijver en drijvende kracht achter het nieuwe sociaal platform Vadersessies, waarmee hij meer bewustzijn wil creëren rondom het vaderschap en het belang om dit bespreekbaar te maken. Door Covid-19 konden veel geplande voorstellingen in het theater geen doorgang vinden, maar Romano wist vlot te schakelen en in juli 2020 lanceerde hij de eerste aflevering van de Vadersessies-podcast.

Kort daarop wordt hij door het verloskundig centrum Bergweg gevraagd om een praatgroep te organiseren voor aankomende vaders. Hoe is het idee ontstaan om als man een praatgroep voor vaders te organiseren in een verloskundig centrum? Wat kunnen vaders van Romano leren? Wat voor vaders komen op deze praatgroep af en welke onderwerpen komen hier aan bod?

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam