Ga naar de inhoud

Sereh Mandias: “In Rotterdam heerst een voorkeur voor gebouwen die direct visueel spektakel bieden”

Architect en onderzoeker Sereh Mandias organiseert met De Dépendance openbare gesprekken over architectuur in Rotterdam. Teun van den Ende sprak haar over het belang van debat en de staat van de Rotterdamse bouwkunst.  “Niet ieder gebouw hoeft een icoon te zijn.”


Portret_Sereh_Mandias_Fotograaf_FleurBeerthuis-5

beeld: Fleur Beerthuis

Tijdens haar architectuurstudie in Delft wilde Sereh Mandias niet alleen leren hoe er wordt gebouwd – ze had ook de behoefte om na te denken over wat er allemaal gebouwd wordt, en waarom. Vandaar dat ze ook filosofie ging studeren, aan de Erasmus Universiteit. Voor Vers Beton schreef ze daarna jarenlang over stedelijke ontwikkeling in Rotterdam. Tegenwoordig geeft ze ontwerples aan architectuurstudenten in Delft en is ze een van de drijvende krachten achter debatcentrum De Dépendance, dat vanaf dit 2021 onder het Rotterdamse cultuurplan valt. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) denkt dat “de instelling de potentie heeft uit te groeien tot een belangrijk podium in Rotterdam”. Ik sprak haar over de vraag waarom een publiek debat over architectuur belangrijk is, en over de toekomst van bouwen in Rotterdam. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam