Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Odeon_VersBeton_SylvanaLansu (6)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

De huidige woningcorporaties (zoals Havensteder, Woonstad, Vestia) zijn ruim een eeuw geleden ontstaan als woningbouwvereniging of -stichting. Dat begon klein, waardoor het mogelijk was als vereniging toe te zien op de bouw en het beheer van de woningen. In Nederland is dit kleinschalige model van de wooncoöperatie, waar bewoners ook eigenaar zijn, vervangen door de woningcorporatie waar je als huurder weinig zeggenschap over hebt. Maar in sommige Europese steden als Zürich, München en Berlijn is het coöperatieve model nog springlevend. Het is in die steden een bewezen concept en geldt als volwaardige tegenhanger voor sociale huur en de vrije koop- of huursector.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina