Ga naar de inhoud

Hoe kan Rotterdam beter omgaan met haar ‘probleemwijken’? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Als we sociale problemen op lokaal niveau willen aanpakken moeten we de heersende dominante normen bevragen, stelt socioloog Frank van Steenbergen in dit minicollege. Anders houdt het beleid ongelijkheid en uitsluiting juist in stand.

beeld: www.youtube.com

Liever lezen? Hieronder vind je het uitgeschreven minicollege:

Al 3 reacties — discussieer mee!

  • Florian… wat mij betreft mag deze socioloog zijn diploma inleveren en z’n inkomen wat hij gegenereerd heeft met dit onderzoek terug aan de gemeenschap geven.

    “Voor mijn proefschrift heb ik vijf jaar actieonderzoek uitgevoerd in Carnisse. Met bewoners, wijkwerkers, ondernemers en andere professionals heb ik samengewerkt aan het stimuleren van de lokale veerkracht. Tevens heb ik met collega-onderzoekers ruim 150 interviews afgenomen en tal van sessies bijgewoond en observaties uitgevoerd.”

    … 5 jaar lang in Carnisse samengewerkt met ondernemers om lokale veerkracht te stimuleren en nooit bij mij aangebeld… I rest my case

  • Koffie staat altijd voor je klaar. Voor iedereen. De column die ik toen schreef is van 6 jaar geleden. Ik heb vast ergens nog een opgekruld exemplaar liggen. Nimmer een euro voor gevangen, maar goed. Kon me toen nog niet zoveel deren. Echter; na tal van filmpjes, interviews, gesprekken, denktanken, commissies en al wat niet meer over mijn wijk zijn verschenen, waar makers, schrijvers, drukkers, vormgevers, onderzoekers en weet ik al niet meer een boterham aan verdient hebben… en ik braaf iedere keer gratis, voor nada noppa ben komen opdraven om met lede ogen te moeten zien dat de beloofde kop koffie in Koffie & Ambacht ‘am-me-never-nooit-niet’ ingelost werd, heb ik er een hard hoofd in. Evenwel: welkom. Uit de grond van mijn ondernemershart; welkom. … En begin alsjeblieft niet over… gratis reclame en dat soort bullshit… daarover kan ik je, onder het genot van een Caffè Sospeso, aan de hand van tal van schaamteloze voorbeelden nog veel meer vertellen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam