Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ze zag dat mensen tegen negenen iets sneller gaan lopen, hoorde fietsers elkaar zeggen hoeveel minuten ze nog hadden om thuis te geraken. Zodra de klok negen uur slaat, voelt het buiten alsof het middernacht is – zo stil is het er. Het enige geluid komt van langs snellende maaltijdbezorgers, of een enkele wandelaar met hond.  

Zelf had ze een werkgeversverklaring op zak, maar toch was het volgens Loes een spannende onderneming. De meeste politieagenten wierpen een enkele blik op het statief en lieten haar begaan. Alleen op de laatste avond werd ze staande gehouden, met de vraag of ze voor haar werk of voor een hobby aan het fotograferen was. De agenten, die toegaven een tikkeltje verveeld te zijn, vertelden haar vervolgens waar ze volgens hen de interessantste lege straten kon vinden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina