Ga naar de inhoud

Rotterdamse filmtips om avondklokavonden mee te vullen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Om ons te helpen de lange avonden binnen door te komen, stelde Fay van der Wall een lijstje samen van films en documentaires met een Rotterdamse connectie.

Still Life of Fathers
Still uit Life of Fathers – Marwan Magroun beeld: Gijs Wilbers

Als betrokken burger – en dat ben je als lezer van Vers Beton ongetwijfeld – winkel je tegenwoordig zoveel mogelijk bij lokale ondernemers. Waarom zou je dan eigenlijk ook niet wat vaker lokaal kijken? Om dat makkelijker te maken: een lijstje van films die stuk voor stuk een Rotterdamse connectie hebben. Soms is het onderwerp Rotterdams, soms is de maker een Rotterdammer, soms is Rotterdam de plek waar het zich afspeelt. Of een combinatie daarvan, natuurlijk. 

De tips die we geven zijn allemaal online te bekijken, via verschillende streaming-platforms. De meeste zijn direct en kosteloos toegankelijk, voor enkele moet je een account hebben. Mis je een essentiële bijdrage aan deze lijst? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam