Ga naar de inhoud

Rotterdamse filmtips om avondklokavonden mee te vullen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Om ons te helpen de lange avonden binnen door te komen, stelde Fay van der Wall een lijstje samen van films en documentaires met een Rotterdamse connectie.

Still Life of Fathers
Still uit Life of Fathers – Marwan Magroun beeld: Gijs Wilbers

Als betrokken burger – en dat ben je als lezer van Vers Beton ongetwijfeld – winkel je tegenwoordig zoveel mogelijk bij lokale ondernemers. Waarom zou je dan eigenlijk ook niet wat vaker lokaal kijken? Om dat makkelijker te maken: een lijstje van films die stuk voor stuk een Rotterdamse connectie hebben. Soms is het onderwerp Rotterdams, soms is de maker een Rotterdammer, soms is Rotterdam de plek waar het zich afspeelt. Of een combinatie daarvan, natuurlijk. 

De tips die we geven zijn allemaal online te bekijken, via verschillende streaming-platforms. De meeste zijn direct en kosteloos toegankelijk, voor enkele moet je een account hebben. Mis je een essentiële bijdrage aan deze lijst? Laat het ons weten in de comments!

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures