Ga naar de inhoud

Wat het online onderwijs de Erasmus Universiteit (niet) heeft opgeleverd — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De universiteit heeft het roer om moeten gooien het afgelopen jaar en daarin scherpe beleidskeuzes gemaakt. Hoe heeft dat uitgepakt voor de studenten en docenten?

Vers Beton – Melcher Oosterman – commercialisering onderwijs EUR – 2020
beeld: Melcher Oosterman

Niet meer op je fiets naar de werkgroep op de campus, maar in je joggingbroek, in je eentje, achter je laptop kruipen. De overgang naar online onderwijs heeft voor veel commotie gezorgd. De gevolgen voor studenten en docenten zijn deels veroorzaakt door overmacht, maar deels ook het gevolg van keuzes en beleid. 

We blikken terug op deze ontwikkeling in Rotterdam, maar kijken ook vooruit,  samen met ervaringsdeskundigen Hans van den Berg, docent bestuurskunde aan de EUR en universiteitsraadvoorzitter ten tijde van de corona-uitbraak, en Zohra Hayat, geneeskundestudent aan de EUR en universiteitsraadslid tijdens datzelfde, tumultueuze, studiejaar. Hoe is de overgang naar online onderwijs aangepakt door de EUR? Welke gevolgen heeft dit gehad, voor zowel studenten als docenten? En zijn er mogelijke alternatieven voor de toekomst?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures