Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Melcher Oosterman – commercialisering onderwijs EUR – 2020
Beeld door: beeld: Melcher Oosterman

Niet meer op je fiets naar de werkgroep op de campus, maar in je joggingbroek, in je eentje, achter je laptop kruipen. De overgang naar online onderwijs heeft voor veel commotie gezorgd. De gevolgen voor studenten en docenten zijn deels veroorzaakt door overmacht, maar deels ook het gevolg van keuzes en beleid. 

We blikken terug op deze ontwikkeling in Rotterdam, maar kijken ook vooruit,  samen met ervaringsdeskundigen Hans van den Berg, docent bestuurskunde aan de EUR en universiteitsraadvoorzitter ten tijde van de corona-uitbraak, en Zohra Hayat, geneeskundestudent aan de EUR en universiteitsraadslid tijdens datzelfde, tumultueuze, studiejaar. Hoe is de overgang naar online onderwijs aangepakt door de EUR? Welke gevolgen heeft dit gehad, voor zowel studenten als docenten? En zijn er mogelijke alternatieven voor de toekomst?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Portret Michelle Hicks

Michelle Hicks

Michelle Hicks (1994) is naar Rotterdam verhuisd om te studeren en nooit meer weggegaan. Ze is journalist, maker en educator met een MA in Politieke Communicatie. Ze combineert een kritische blik met een vlotte pen en een passie voor maatschappelijke vraagstukken.  

Profiel-pagina
Mogelijke PF

Melcher Oosterman

Illustrator

Melcher Oosterman is een illustrator uit Rotterdam. Zijn werk bestaat vooral uit tragische en humoristische karakters die stiekem als een soort zelfportret fungeren. Vaak bevinden zij zich in ongemakkelijke en absurdistische situaties. Naast commercieel werk houdt Melcher zich bezig met persoonlijke projecten zoals het maken van zines, bedrukken van t-shirts en het brouwen van bier.

Profiel-pagina