Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Schermafbeelding 2021-03-17 om 13.31.01

Samen met OPEN Rotterdam maakt Vers Beton de balans op van vijftien jaar Rotterdamwet – de wet die ervoor zorgt dat mensen met een bijstandsuitkering uit bepaalde wijken kunnen worden geweerd, met als doel de leefbaarheid te verbeteren. 

Sinds 2021 wordt de Rotterdamwet niet meer gebruikt voor hele wijken, maar nog wel voor enkele straten. Om te bepalen waar de wet precies moet gelden, maar de gemeente gebruikt van de Leefbaarometer. Dat is geen onomstreden meetinstrument, want de Leefbaarometer gebruikt onder andere gegevens over het aantal bewoners met een migratieachtergrond en het aantal bewoners met een bijstandsuitkering om de leefbaarheid van een bepaalde wijk te bepalen.

In deze video reageren bewoners van Bloemhof op de wet die sinds 2010 op hun wijk van toepassing is. Hoe is het er volgens hen gesteld met de leefbaarheid? Voelen ze zich aangesproken door de wet? “Hebben ze deze straten ook bezocht, of zitten ze alles vanuit een grafiek te beoordelen?” 

Bekijk hier de reportage: 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina