Ga naar de inhoud

Rotterdam op zijn honds

Door de vele wandelingen met haar coronapuppy ontdekt onze nieuwe columnist Elfie Tromp de stad op een nieuwe manier. “Ik leer de Bergweg mijden omdat er teveel kippenbotjes van de KFC worden uitgetuft.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Ik dacht dat ik Rotterdam door en door kende, omdat ik op elk mogelijk tijdstip de stad wel heb doorkruist, maar niets is minder waar. De pandemie heeft me een wandelend cliché gemaakt nu ik een coronapuppy heb. Met hem aan de lijn ontdek ik het gesloten Rotterdam nu op zijn honds. Ik leer de Bergweg mijden omdat er teveel kippenbotjes van de KFC op de grond worden uitgetuft. Ik weet aan welke singels de speelhonden lopen en waar de vechthonden. Ik weet op welke tijden ik de speelplaatsen moet vermijden omdat er te veel gillende kinderen zijn. Ik heb geleerd dat er een wereld van levende wezens is en een wereld van dingen. Ballen worden gevonden en verloren. Hamburgerdoosjes en stokken liggen te wachten om opgepakt te worden door de bek waar het in past.

Ik ben socialer geworden door mijn hond. Terwijl hij speelt en snuffelt, praat ik met de baas van de poepetende Bonkie over hoe je het best zelf je haar kunt knippen, heb ik elke dag een klein praatje over God met de werkloze kok met zijn Staffordshire, en laat ik de baas van Goofy een rondje lang klagen over solliciteren en verplichte coronatesten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam