Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
393A0205a_online
Beeld door: beeld: Florine van Rees

Op 2 maart las Anne Vegter een serie gedichten voor over laaggeletterdheid, speciaal geschreven voor een inspiratiebijeenkomst voor Het Jaar van de Taal, waarin gemeente Rotterdam extra inzet op het terugdringen van laaggeletterdheid. Het is het tweede werk dat Vegter maakte als Stadsdichter van Rotterdam, naast haar inauguratiegedicht, waarin ze 22 regels voor Rotterdam schreef.

Vanuit haar werkkamer luistert Vegter mee naar een stadsgesprek van Wijk aan Zet, een discussie over democratie in de wijken. Ze zal daar uiteindelijk op 5 maart een gedicht voor schrijven en zit nog vol in de voorbereidingen. De stemmen uit de luidspreker van de laptop klinken schel: het gaat er pittig aan toe tussen bewoners en gespreksleiders, ambtenaren en wethouder. Uiteindelijk schrijft ze op basis van deze gesprekken nog eens twee keer 22 regels. Een set dichtregels dat voortborduurt op haar eerste gedicht, en een set met geboden voor bestuurders, zoals:

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
10547749_10154894484515486_7617606655025449823_o_1000

Florine van Rees

Fotograaf

Florine van Rees (1988) is afgestudeerd als modevormgever en benut haar kennis in de beeldvorming. Met een modische blik benadert ze documentaire onderwerpen in de fotografie. Een samenspel van kleur, contrast, textuur en lijnen staat hierin centraal. Naast haar werk als fotograaf mede-beheert Florine ook het online magazine www.slash-zine.com waar vooral inspiratie gedeeld wordt.

Profiel-pagina