Ga naar de inhoud

Werken op het stembureau: “De idealist in mij denkt dat het dit jaar drukker wordt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Kunstenaar Inge Aanstoot (33) werkt al jarenlang op vrijwillige basis bij verschillende stembureaus in Rotterdam. Wat is haar motivatie en hoe gaat dat dit jaar met de huidige coronamaatregelen?

000040-Hilde-Speet
beeld: Hilde Speet

Tijdens mijn fietstocht naar Rotterdam-Zuid zie ik overal verkiezingsposters hangen. Het is een week voor de verkiezingen, en de stad is helemaal volgepropt met politieke campagnes. Ik kom precies in de juiste stemming voor mijn gesprek over stembureaus. 

Ik kom aan bij een gebouw dat op het eerste gezicht een verlaten oude school lijkt, maar in werkelijkheid een atelier is waarin meerdere kunstenaars werken. Stichting B.a.d. verschaft kunstenaars een woon-en werkplek, aangezien er daarvan niet veel zijn in de stad. Maar het tekort aan ateliers is niet de reden dat ik hier vandaag ben. Ik heb hier namelijk afgesproken met Inge Aanstoot, die naast haar werk als kunstenaar voorzitter is op plaatselijke stembureaus. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam