Ga naar de inhoud

Black Widow maakte van duisternis licht

Elfie Tromp herinnert herinnert zich haar eerste bezoek aan Black Widow, de winkel die meer dan dertig jaar een begrip was op de Nieuwe Binnenweg en definitief haar deuren sloot.

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

In de lockdown heeft het roemruchte Black Widow zijn deuren definitief gesloten. Het spinachtige logo van rode neon op de zwarte gevel zal niet meer aangaan. Mijn hele zwarte ziel huilt. De winkel was meer dan dertig jaar een begrip op de Nieuwe Binnenweg en een haven voor heel alternatief Nederland.

Ik was dertien en durfde niet naar binnen. De roodgeverfde deuren stonden open en braakten black metal uit, de zonnige straat op. Black Widow was duister, spannend, gevaarlijk. Het was alles dat mijn ouders niet waren. Op de planken langs de matzwarte muren wisselde de doodshoofden zich af met puntlaarzen, hoge hoeden, steampunk-brillen, inklikbare vampiertanden. Het was de enorme omvang ervan die van Black Widow geen winkel maar een wereld maakte. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures