Ga naar de inhoud

Blijf van m’n identiteit af

Nieuwe columnist Tomáš de Paauw wil graag in gesprek met alle 30.000 Rotterdammers die hem zijn stemrecht willen ontnemen.

Vers Beton – Robin Duister – Column Tomas de Paauw – 2020
beeld: Robin Duister

Mijn naam is Tomáš Wim Finus František de Paauw. Aangenaam. Om mijn naam digitaal juist te spellen moet ik googelen hoe ik aan bepaalde leestekens kom. Over mijn naam inclusief leestekens gesproken, kan ik mij herinneren hoe ik bij een overhoring op mijn basisschool, de Rotterdamse Schoolvereniging, in groep 4 ‘’Tomás’’ opschreef en de juffrouw mijn naam had doorkruist. Waarom begin ik hier over?

Al één reactie — discussieer mee!

 • Hallo , ik ben Ronald Buitenhuis , intussen 62 jaar oud.
  Nee ik ben geen extreemrechtse stemmer , maar wou toch even reageren.
  Als in Rotterdam geboren Nederlander van Nederlandse
  ouders was ik getrouwd met een Kroatische vrouw die helaas aan borstkanker is overleden op 30 maart .
  Via mijn vrouw heb ik veel Kroatische , Roemeense en ook Tjechische en Poolse kennissen.
  Tot mijn verbazing ontdekte ik dat ook in deze groep een groot aantal op rechtse partijen stemmen als er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn.
  Vaak krijg ik de vraag waarom er in het mooie Nederland zoveel buitenlanders toegelaten zijn die niet westers zijn en hier dus ook niet horen volgens hen.
  Racisme is er in vele vormen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam