Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Katja Poelwijk
Beeld door: beeld: Katja Poelwijk

“Vroeger wilde ik dokter worden, totdat ik bloed zag op tv. Daarna wilde ik schooljuf worden. Dat veranderde toen ik zelf kinderen kreeg”, vertelt Tasmara Monart. Sindsdien heeft ze weinig tijd meer gehad om verder te dromen. Na vijf jaar vrijwilligerswerk doen met een bijstandsuitkering, is een betaalde baan op zich al een droombaan. “Elke dag denk ik: zo, ik heb het toch ver geschopt.”

Tasmara – 37 jaar oud, moeder van vier dochters, geboren en getogen Rotterdammer – heeft sinds begin januari een zogenoemde wijkbasisbaan. Die baan, gecreëerd door de gemeente en werkgevers samen, is bedoeld voor mensen bij wie het niet lukt om op de reguliere arbeidsmarkt betaald werk te vinden. Tasmara werkt nu voor het project BelFleur: ze koppelt vrijwilligers aan oudere Rotterdammers die hulp nodig hebben bij van alles en nog wat. BelFleur is onderdeel van Wmo radar, een welzijnsorganisatie die in opdracht van de gemeente werkt in de gebieden Centrum, Delfshaven en Overschie.

Tasmara is een van de tot nu toe vier deelnemers van het kleinschalige experiment met wijkbasisbanen. Daarmee is Tasmara een van de pioniers van een nieuwe manier waarop de gemeente mensen vanuit de bijstand aan het werk wil helpen. De gemeente die normaal gesproken optreedt als bemiddelaar tussen de bijstandsgerechtigde en de arbeidsmarkt, wordt nu zélf de werkgever.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
Katja Poelwijk

Katja Poelwijk

Fotograaf

Katja Poelwijk (1976) is documentair portret fotograaf uit Rotterdam, afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam in 2017. Haar werk richt zich op onderwerpen die zowel persoonlijk als van sociaal-maatschappelijke aard zijn. Door met verhalen van mensen naast het unieke ook het universele aan te spreken hoopt ze nieuwsgierigheid en bewustzijn te vergroten, met compassie als doel. Naast haar eigen langlopende projecten werkt Katja in opdracht.

Profiel-pagina