Ga naar de inhoud

Een skateplek als het Museumpark vind je nergens anders in Rotterdam

Het plein aan het Museumpark wordt vergroend, met als gevolg het verdwijnen van een skatespot. Echter zien de stadsplanners één ding over het hoofd: op deze grauwe vlakte is er al een zaadje gaan groeien, stelt Borus Fortuin.

Save Museum Park 1

Zo’n tien jaar geleden liep ik richting de Kunsthal door het Museumpark. Voor me strekte zich een vlakte van beton uit. Achter me probeerde een paar, in kiezels gegoten, symmetrische boompjes de boel nog wat op te fleuren. Ik keek er met onbegrip naar. 

De parkeerruimte onder de grond was nodig voor het ziekenhuis, maar wat er daarboven gebeurde deed er voor de stadsplanners niet zo toe.  

Het veld van kiezels en onnatuurlijk aandoende boompjes heeft inmiddels plaats gemaakt voor het Depot Boijmans van Beuningen. Een joekel van een spiegelende halve bol die in zijn reflectie de skyline van Rotterdam in volle glorie laat zien. Hoe maak je van een discobol een stijlvol object? Nou, zo dus.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam