Ga naar de inhoud

Kreeg Rotterdam ‘de grootste uitstroom-operatie voor daklozen ooit’ voor elkaar? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

“Ik kan u melden dat de grootste uitstroom-operatie ooit voor 100 daklozen een feit is”, zo rapporteerde Wethouder Sven de Langen afgelopen week. “Een belangrijke mijlpaal, ook voor de afbouw van (tijdelijke) nachtopvanglocaties.” Vers Beton zocht uit hoe dit in korte tijd kon lukken. En is de doorbraak echt zo groot? 


Vers Beton – Lucia Lenders – Dakloze Jongeren – 1 – 2020

Rotterdam wilde versneld mensen aan een huis helpen, om de tijdelijke nachtopvanglocaties die zijn ingezet in verband met corona, stapsgewijs af te kunnen bouwen, schrijft wethouder de Langen in de voortgangsbrief van 8 april aan de raadscommissie ZOCS. Dat is gelukt, maar voor een aanzienlijk deel door twee nieuwe gebouwen met extra begeleide woningen, dankzij geld van het Rijk. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam