Ga naar de inhoud

Pathé en andere bedrijven naar de rechter om ontwikkeling Feyenoord City — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De voetbalclub heeft nog altijd geen definitief ja gezegd tegen de plannen voor een nieuw stadion. Toch zetten de gemeente en projectorganisatie Feyenoord City de gebiedsontwikkeling door. Een aantal bedrijven, waaronder bioscoop Pathé, stapt daarom naar de rechter. Want waarom zouden zij moeten inschikken, terwijl de miljoenen voor een nieuw stadion er nog niet zijn?


Feyenoord City Obstakels

beeld: Daan Timmer

Opnieuw praat de gemeenteraad deze donderdag over Feyenoord City. Vorige week onthulde het AD dat de voetbalclub, die diep in de financiële problemen zit, een aanbod van 50 miljoen van vastgoedondernemer Aat van Herk heeft afgeslagen. Dat geld had gebruikt kunnen worden om de Kuip over te kopen en schulden af te lossen. Deze week ging het gerucht dat ook een grote investeerder in de nieuwbouwplannen is afgehaakt. 

Reden voor Leefbaar-fractievoorzitter Robert Simons om Feyenoord City opnieuw op de politieke agenda te zetten. “Als er inderdaad een grote financier afhaakt, dan is het einde verhaal voor Feyenoord City. We moeten voorkomen dat we in dezelfde situatie komen als met het Warmtebedrijf: dat de gemeente straks vastzit aan een prestigeproject en miljoenen moet bijdragen omdat Feyenoord in de financiële problemen zit.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

    • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

    Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

  • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

    • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

    De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

  • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

    • Architectuurkritiek

    Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

  • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

  • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

    Venue: Kunstinstituut Melly
    Datum:
  • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

    Venue: De leeszaal
    Datum:
  • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

    Venue: BlueCity
    Datum:
  • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam