Ga naar de inhoud

“Rotterdam is gelukkig nooit een conventionele stad geweest als het om literatuur gaat” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Rotterdamse Raad voor Kunst en cultuur (RRKC) zag een explosieve groei van het aantal subsidieaanvragers in de categorie Letteren en Debat, voor 2021-2024. Vers Beton sprak met de nieuwkomers in het cultuurplan: Spraakuhloos, Frontaal en The Writer’s Guide (to the Galaxy).

Spraakuhloos-Tomás-Garryl-03-WEB-Daphne-van-Drenth
Garryl Tjon en Tomáš de Paauw beeld: Daphne van Drenth

De literaire instellingen Spraakuhloos, Frontaal en The Writer’s Guide (to the Galaxy) zijn misschien debutanten in de subsidieregeling voor kunst en cultuur (het cultuurplan), maar zeker geen piepjonge organisaties. Stuk voor stuk timmeren ze al jaren aan de weg en de structurele steun is een nieuwe stap in hun ontwikkeling.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures