Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
GIF-VB-LIVE-liggend

Het rommelt in erfgoedland. De gemeente sloot Museum Rotterdam na een vernietigend advies van de Raad voor Kunst en Cultuur. Museum Boijmans van Beuningen is dicht wegens een langdurige en kostbare verbouwing. 

Het onderzoek in opdracht van de gemeente naar ons koloniale verleden is onlangs gepubliceerd in drie dikke boeken, maar sindsdien horen we er niets meer over. Ondertussen stampt havenfamilie Van der Vorm op Katendrecht het Landverhuizersmuseum uit de grond. 

Waar is de stem van Rotterdammers in al deze keuzes? Wie beslist wat ons erfgoed is? En hoe moet het nieuwe stadsmuseum van Rotterdam eruit zien over vier jaar? Op 12 april bij Vers Beton LIVE gaan we hierover in gesprek met erfgoedspecialisten en journalisten, onder leiding van journalist en presentator Hasna El Maroudi: 

  • Simone da Silva (directeur van grassroots-erfgoedorganisatie DIG IT UP) bespreekt samen met Jantje Steenhuis (directeur van het Rotterdams stadsarchief), Arno van der Hoeven (cultuurwetenschapper aan de Erasmus Universiteit) en Ton Wesselink (voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum) de staat van het Rotterdamse erfgoedland en de toekomst van het nieuwe stadsmuseum.
  • Onderzoeksjournalisten Susan Hogervorst en Willemijn Sneep deden onderzoek naar de sluiting van Museum Rotterdam en vertellen hoe de gemeente het museum jaren liet doormodderen totdat het doek definitief viel.
  • Een column van historicus en journalist Marianne Klerk over waarom het tijd is de Calimero-veren van ons af te schudden en te gaan voor een volwassen geschiedschrijving over Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina