Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
GIF-VB-LIVE-liggend

“Rotterdam staat bekend als architectuurstad. Dan zou het zonde zijn als we dat verliezen.” Met deze gevleugelde woorden legde cultuurwethouder Kasmi de zwaar negatieve adviezen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) voor de Internationale Architectuur Biënnale en de Dakendagen naast zich neer. Architectuurpromotie is namelijk goed voor het aantrekken van de juiste toeristen, volgens de wethouder, die hierin citymarketingbureau Rotterdam Partners volgt. Het vernietigend RRKC-advies voor Museum Rotterdam volgde hij echter wel braaf op; het museum is de komende vier of zelfs tien jaar dicht. Tel daarbij op de dichte deuren van Museum Boijmans van Beuningen wegens langdurige verbouwing, en hier zitten we dan. Pure erfgoedarmoede.

Leuk voor die architectuurminnende toeristen maar wat rest ons bewoners die verder willen kijken dan de strijd om de Rotterdamse skyline? Ach, zo streng is de cultuurwethouder nou ook weer niet voor ons. We mogen ons erfgoedhart ophalen bij de dependance ‘40-‘45 NU -aan de Coolhaven- die wel openblijft en hopen dat de nieuwe kwartiermaker met een plan komt dat dit keer wél gesteund wordt door de gemeente.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina