Ga naar de inhoud

Afscheid Paul Hofstra van de Rekenkamer: “Verzachtende omstandigheden zijn er nooit” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Twaalf jaar was Paul Hofstra het gezicht van de Rekenkamer. Nu neemt hij afscheid en blikt terug op meer dan honderd kritische onderzoeken. “Als je benauwd bent voor gedoe, moet je niet op deze plek gaan zitten.”

UITGELICHT-Paul-Hofstra-7822-1680×1120
beeld: Richard Beukelaar

Hij zegt het tijdens het interview een paar keer: “De Rekenkamer is er niet alleen voor de gemeenteraad, maar ook voor de inwoners van de stad.” Het zijn immers de Rotterdammers die het beleid van de gemeente voor de kiezen krijgen. Een beleid waarover de Rekenkamer onder Hofstra’s leiding meer dan honderd kritische rapporten schreef. Of het nu gaat om falende ICT-beveiliging, een gebrekkige aanpak van jeugdwerkloosheid, vage subsidieverstrekking of mislukte burgerinspraak.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Goed interview met Paul Hofstra! 12 jaar geleden was ik voorzitter van de sollicitatiecommissie die uiteindelijk Paul koos als Rekenmeester. Dat bleek 12 jaar lang geen slechte keus . Zeer benieuwd naar zijn opvolger

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures