Ga naar de inhoud

De klasse van de treurwilg

Volgens ecoloog André de Baerdemaeker kent de treurwilg veel liefhebbers. De boom is een appartementencomplex voor vogels, voedt hommels en biedt ons schaduw op warme zomerdagen. 

Vers Beton – Esther Lankhaar – Treurwilg – 2021
beeld: Esther Lankhaar

Loom wuivend op de maat van een briesje staat de treurwilg langs de oever van de singel. Dankzij zijn dikke geribbelde stam met breed uitstaande takken en soms tot op de grond hangende twijgen is de treurwilg voor iedereen een al van verre te herkennen karakter. Hier hoef je geen dendroloog voor te zijn. Geen Rotterdamse singel is compleet zonder de beeldbepalende boom die de oever van klasse en stijl voorziet.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam