Ga naar de inhoud

Een Sociaal Raamwerk voor het Merwe-Vierhavengebied

M4H is momenteel nog een bedrijventerrein, maar ontwikkelt zich tot een energiek en innovatief woonwerkgebied. Een stadswijk dus. Maar als de bewoners komen: wie zijn dat dan? Wat voor een stadswijk kan M4H zijn? En voor wie? David ter Avest stelt voor om naast het bestaand Ruimtelijk Raamwerk van de gemeente en Havenbedrijf ook een Sociaal Raamwerk voor het gebied te maken.

14OD0464
Het Merwe-Vierhavenkwartier beeld: Ossip van Duivenbode

Op naar een stadswijk

Het voormalig havengebied Merwe-Vierhaven (M4H) spreekt tot de verbeelding. Het gebied kent een historie tot in de middeleeuwen. Ooit polders tussen Schiedam en Delfshaven en later een zelfstandige gemeente tot dat het gebied werd opgesplitst in een Schiedams en een Rotterdams deel. De expansie van de haven leidt tot afgravingen in de buitendijkse polders van het Rotterdamse deel. Toen duidelijk werd dat ook deze havens onderdeel van het stedelijk weefsel zouden worden, kwamen de wildste plannen en ideeën naar boven voor dit toekomstige stuk stad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam