Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A8974
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Voordat Anne Mieke Zwaneveld (1962) in 2010 aan de slag ging als gemeentelijke ombudsman, was zij werkzaam als officier van Justitie en strafrechter. Dus wanneer je haar vraagt naar haar mening over de conclusies uit het rapport van de Rotterdamse Rekenkamer, grijpt ze graag terug op voorbeelden uit die wereld. “Je kunt van strafrecht vinden wat je wilt, maar er zit een adequaat beschermingssysteem omheen. Je hebt het recht om te weten waar je van verdacht wordt, recht op een advocaat en een onafhankelijke rechter. Waar zijn die waarborgen bij het gebruik van algoritmes?”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De term sleepnet wordt gebruikt voor een onderzoeksmethode waarbij een grote hoeveelheid gegevens wordt doorzocht die niet specifiek verzameld zijn voor het doel waarvoor zij gebruikt worden. Zo worden gegevens doorzocht van personen die niet bij voorbaat verdacht zijn. Datamining (gegevensdelving) is het gericht zoeken naar (statistische) verbanden tussen verschillende gegevensverzamelingen met bijvoorbeeld als doel profielen op te stellen voor wetenschappelijk, journalistiek of commercieel gebruik. ↩︎
Robin van Essel

Robin van Essel

Robin van Essel (1985) weet een klein beetje van een hele hoop verschillende dingen. Met zijn beetje kennis van een hele hoop schrijft hij het liefst over cultuur, uitgaansleven, media en stedelijke ontwikkeling. Dat kan op allerlei plekken in de wereld zijn, maar het allerliefst houdt hij het bij zijn geboortestad Rotterdam.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina