Ga naar de inhoud

The Niteshop: underground museum voor buurtcultuur — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Geen gewone avondwinkel, maar een instituut voor het uitdragen, onderzoeken en conserveren van de rijkdom van de buurt. Giovanni Burke ging stemmen bij The Niteshop aan de Schiedamseweg en kwam er gelijk nog twee keer terug.

FLB_20210519_O8A9711
beeld: Florian Braakman

Het is 17 maart en in plaats van in de gymzaal van basisschool de Vlinder stem ik bij de pas geopende ‘The Niteshop’ aan de Schiedamseweg. Het eerste wat me opvalt als ik van mijn fiets spring zijn de magenta blokletters op de ruiten.

Binnen zie ik een hout/stalen toonbank rechts, koelkasten links, uitgestalde koopwaar langs één van de wanden en in de verte werkplekken. Ondanks het overwegend wit-met-roestvrijstaal interieur oogt de ruimte sfeervol door de LED-snoeren die warm wit of magenta kleuren. Vergeleken met andere avondwinkels doet dit interieur modern, strak en minimalistisch aan. Het voelt hierdoor meer alsof ik in een wachtrij sta voor een hippe kledingwinkel in Berlijn. Dat is nog eens wat anders dan die stoffige gymzaal!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures