Ga naar de inhoud

The Niteshop: underground museum voor buurtcultuur — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Geen gewone avondwinkel, maar een instituut voor het uitdragen, onderzoeken en conserveren van de rijkdom van de buurt. Giovanni Burke ging stemmen bij The Niteshop aan de Schiedamseweg en kwam er gelijk nog twee keer terug.

FLB_20210519_O8A9711
beeld: Florian Braakman

Het is 17 maart en in plaats van in de gymzaal van basisschool de Vlinder stem ik bij de pas geopende ‘The Niteshop’ aan de Schiedamseweg. Het eerste wat me opvalt als ik van mijn fiets spring zijn de magenta blokletters op de ruiten.

Binnen zie ik een hout/stalen toonbank rechts, koelkasten links, uitgestalde koopwaar langs één van de wanden en in de verte werkplekken. Ondanks het overwegend wit-met-roestvrijstaal interieur oogt de ruimte sfeervol door de LED-snoeren die warm wit of magenta kleuren. Vergeleken met andere avondwinkels doet dit interieur modern, strak en minimalistisch aan. Het voelt hierdoor meer alsof ik in een wachtrij sta voor een hippe kledingwinkel in Berlijn. Dat is nog eens wat anders dan die stoffige gymzaal!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures