Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
FLB_20210519_O8A9711
Beeld door: beeld: Florian Braakman

Het is 17 maart en in plaats van in de gymzaal van basisschool de Vlinder stem ik bij de pas geopende ‘The Niteshop’ aan de Schiedamseweg. Het eerste wat me opvalt als ik van mijn fiets spring zijn de magenta blokletters op de ruiten.

Binnen zie ik een hout/stalen toonbank rechts, koelkasten links, uitgestalde koopwaar langs één van de wanden en in de verte werkplekken. Ondanks het overwegend wit-met-roestvrijstaal interieur oogt de ruimte sfeervol door de LED-snoeren die warm wit of magenta kleuren. Vergeleken met andere avondwinkels doet dit interieur modern, strak en minimalistisch aan. Het voelt hierdoor meer alsof ik in een wachtrij sta voor een hippe kledingwinkel in Berlijn. Dat is nog eens wat anders dan die stoffige gymzaal!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2051-1.JPG

Giovanni Burke

Giovanni Burke (1985) studeerde Sociologie op de Erasmus Universiteit en deed daarna een master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid. Als geboren en getogen Rotterdammer combineert hij zijn voorliefde voor de stad graag met zijn sociologische achtergrond door te reflecteren op verschillende lokale ontwikkelingen. Licht werpen op ‘onzichtbare’ verhalen van mede-Rotterdammers is hierbij vaak het uitgangspunt.

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina