Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Salih_Kilic_0001
Beeld door: beeld: Salih Kiliç

Dit artikel in het kort:

  • Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Rotterdam stopte in het najaar van 2020 de vergoeding bij meerdere aanbieders van sport- en cultuurlessen voor kansarme kinderen, omdat het geld op zou zijn.
  • In de nieuwe spelregels staat te lezen dat ouders per 2021 “een evenredig deel” van de contributie moeten bijdragen. Dit is in strijd met het armoedebeleid van de gemeente Rotterdam dat wil dat ieder kind kan meedoen.
  • Het bestuur mag bovendien aanvragen zonder opgaaf van reden weigeren. Hierdoor ligt willekeur op de loer.
  • Aanvragen voor muzieklessen bij Stichting Maeh en voor sportlessen via Rotterdamse Sporticonen worden niet meer vergoed. Zij bereikten eerder samen honderden kinderen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

sk

Saskia Klaassen

Chef onderzoeksredactie

Saskia Klaassen (1966) is na omzwervingen langs verschillende media en maatschappelijke organisaties terug op de plek waar ze als journalist begon: Rotterdam.

[email protected]

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina