Ga naar de inhoud

Bij betaalbaar wonen hoort betaald parkeren

Wonen in Rotterdam wordt duurder doordat we standaard parkeerplaatsen aanleggen bij het bouwen van woningen. Architect Krijn Geevers heeft een oplossing voor duur wonen: maak betaald parkeren de norm. 

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

Betaald parkeren is een grote ergernis. Dat je je auto niet overal even kwijt kan, botst met het traditionele idee dat je auto staat voor vrijheid. Houd een enquête in de buurt en vrijwel niemand wil dat betaald parkeren wordt ingevoerd. Dat is logisch: betaald parkeren is altijd een extra belasting, want gratis parkeren is nu de standaard. Rotterdammers willen niet, dus politici branden er hun vingers niet aan. Toch is betaald parkeren één van de sleutels om wonen betaalbaarder te maken. De invloed van gratis of betaald parkeren gaat daarbij veel verder dan de euro’s die naar de gemeentelijke kas vloeien.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam