Ga naar de inhoud

Dr No aan de Kralingse Plas

Er is toch iets veranderd sinds Rotterdam ongewenst seksuele opmerkingen strafbaar stelde, merkt Elfie Tromp na een ochtendzwemsessie.

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Ik ben een vrouw met een lijf. We vinden nogal veel van zo’n lijf. Dat van ons en dat van anderen. Soms is het bijna geen lichaam meer te noemen, maar eerder een projectiescherm. Van verlangens, afkeer, trends en filmscènes. Een vrouwenlijf is zelden van zichzelf.

Ik ben zeven jaar geleden mijn professionele schrijfcarrière begonnen op Vers Beton met een stuk over seksuele straatintimidatie. Daar kwam een voorstelling voor John Buijsman uit voort en werd gebruikt om uit te citeren voor het sisverbod. Rotterdam was de eerste stad die ongewenst seksuele opmerkingen strafbaar stelden en een stopapp maakte om daar makkelijk melding van te maken. En hoewel er weinig mensen op de bon geslingerd zijn, heeft het een geweldige waarschuwingsfunctie.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam