Ga naar de inhoud

Eindelijk weer clubben in Perron — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Nachtclubs mogen na 16 maanden voor het eerst sinds de coronapandemie weer open. Sharyfah Bhageloe vierde het openingsweekend in haar geliefde Cultuurpodium Perron. “Het is echt een opluchting. Er is veel geluk en liefde.”

IMG_0825
beeld: Sharyfah Bhageloe

“Hallo, even je handen wassen alsjeblieft! Hou afstand in de rij!”, schreeuwt de gezette oudere man met een paardenstaart, oorbel en een flinke partij ringen om zijn vingers, om de 30 seconden. Op zijn groene t-shirt staat beveiliging. Ik sta bij de XL-teststraat bij Ahoy voor een spoedcoronatest, na al meer dan een half uur in de rij te hebben gestaan mag ik naar binnen en desinfecteer ik mijn handen met gel.

Er wachten deze vrijdagmiddag naar schatting zo’n 250 mensen – gemiddelde leeftijd 20 – samen met mij op hun beurt om zich te laten testen. Een negatieve testuitslag is nodig als toegangsbewijs om te kunnen feesten. Anderhalf jaar geleden was dit scenario voor mij onwerkelijk. De laatste keer dat ik een avondje ging clubben was ik 27, inmiddels ben ik 29, ziet mijn leven er compleet anders uit en voel ik de 30 aankomen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam