Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Drukwerk
Beeld door: beeld: Maxim de Gilder

Onlangs schoof ik aan bij een online thema-avond over onderwijs, van de PvdA Rotterdam. Met die avond wilde de partij namelijk input verzamelen voor het opstellen van hun verkiezingsprogramma, precies het proces waar ik benieuwd naar was. Ondanks dat de bijeenkomst toegankelijk was voor iedereen bestond het gezelschap – van 17 mensen – voornamelijk uit leden van de partij. De groep varieerde van leden die pas een paar maanden lid waren tot Jan-Kees uit Tiel, die al 35 jaar lid van de partij was. Bevlogen denkt Jan-Kees mee over de verkiezingsprogramma’s van de PvdA in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Hij houdt zich al sinds 1980 bezig met politiek. “Ik heb Joop den Uyl nog zien speechen!”, vertelde hij trots aan de groep. 

De thema-avond werd georganiseerd door de programmacommissie, die de sleutelrol heeft in het proces waarmee een partij tot haar verkiezingsprogramma komt. Wie daar in wil zitten is wellicht al te laat: de commissies zijn al gevormd. Ze worden bijvoorbeeld verkozen tijdens een algemene ledenvergadering, zoals bij de SP en PvdA, of samengesteld door een gekozen voorzitter, bij het CDA. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

AnyConv.com__IMG_2566

Sharyfah Bhageloe

Eindredacteur

Sharyfah (1992) is geboren en getogen op Rotterdam Zuid. Tijdens haar studie psychologie woonde ze in Leuven. Toch overwon haar liefde voor Rotterdam deze flirt. Naast eindredacteur van Vers Beton is ze copywriter en freelance journalist bij NOS. In haar vrije tijd staat ze graag op de yogamat en is ze bezig met haar andere grote liefde: Surinaams eten.

Profiel-pagina
Maxim de Gilder

Maxim de Gilder

Maxim de Gilder is een illustrator uit Rotterdam met een achtergrond in grafische vormgeving. Door middel van uitgedachte composities en vreemde karakters maakt hij kleurrijke illustraties, animaties en muurschilderingen. Zijn werk is vooral te vinden in de culturele en stedelijke sectoren.

Profiel-pagina