Ga naar de inhoud

Rotterdam Circulair is verder kijken dan Hillegersberg en Blijdorp

Lorenzo Elstak ging voor Rotterdam Circulair op pad in de Afrikaanderwijk en hij ontdekte dat duurzaamheid niet alleen voor mensen uit rijke buurten is. “De campagnes van de gemeente Rotterdam zijn vaak een ver van onze bed show.”

Vers Beton – Robin Duister – Column Lorenzo Elstak – 2020
beeld: Robin Duister

Vanuit mijn stichting IKBENWIJ werken we aan een opdracht voor Rotterdam Circulair. Het platform van Gemeente Rotterdam waarmee ze stadsgenoten willen motiveren en aansporen om duurzaam om te gaan met spullen. Bijvoorbeeld door geen eten weg te gooien, kleding te repareren en afval te scheiden. 

Mijn stichting is gevraagd om een campagne tot circulair handelen op te starten in de Afrikaanderwijk. We gingen de straat op, op zoek naar toffe bewoners met mooie verhalen. Op de Afrikaandermarkt liepen we Bernardo Bailey tegen het lijf. Een grote man met rasta’s en een groen hesje aan. Hij was afval aan het scheiden en plastic aan het oprapen. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam