Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Tweebosstraat 2021 06 21 foto Joke Schot (1) (Kopie)
Beeld door: beeld: Joke Schot

Terwijl de sloopmachines lawaaierig happen uit panden aan de Tweebosstraat nemen, kijken omwonenden toe. Het verzet van de ‘Tweebossers’ tegen de sloop lijkt tevergeefs. “Een zwarte dag voor de buurt”, zegt bewoner Mustapha Eaisaouiyen. Hij houdt die maandag in zijn regenjas al uren de sloop in de gaten. Die ochtend probeerden betrokkenen met een laatste protest de sloop nog tegen te houden. “We hadden nog een heel klein beetje hoop dat de oproep van de rapporteurs van de VN om de sloop on hold te zetten, wat zou uitmaken, maar helaas.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. een officiële mededeling ↩︎
Sanneprofielfoto

Sanne Poot

Sanne Poot (1992) is zzp’er en noemt zichzelf ‘mediamaker’ – want journalist, eindredacteur, verslaggever, contentmanager en camjo is zo’n mond vol. Ze werd geboren in Bogotá, Colombia en groeide op in Vlaardingen (“óók 010”). Tijdens haar studie Journalistiek woonde ze in Utrecht, maar na haar afstuderen wilde ze niets liever dan terug naar Rotterdam. Sanne woont nu al weer zo’n zes jaar in Noord.

Profiel-pagina
Joke Schot foto Roland Huguenin 2016 (4) (1) 72 dpi

Joke Schot

Fotograaf

Joke Schot (Rotterdam, 1958) voer als schippersdochter over de Europese binnenwateren. Experimenterend ontdekte zij de basisprincipes van de fotografie. Vanaf 1985 werkt ze in opdracht. Naast muziek- en theaterfotografie richt ze zich via reportages op verhalen achter mensen in hun omgeving. De stad is haar favoriete werkterrein, haar context altijd sociaal-maatschappelijk.

Profiel-pagina