Ga naar de inhoud

Vastgoed in de verkoop: meer dan 100 tips én lijst verkochte panden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Twee maanden geleden riep Teun van den Ende Rotterdammers op ons te tippen over de verkoop van vastgoed. De gemeente gaf Vers Beton namelijk geen informatie hierover. Wat hebben de oproep en de tips opgeleverd? Tijd voor een update.


Vers Beton – Pia van den Beuken – Gemeentelijk Vastgoed – artikel – 2021

beeld: Pia van den Beuken

1. Is de lijst met door de gemeente verkochte panden inmiddels wel binnen?

Hoewel de gemeente aanvankelijk de boot afhield, kwam de woordvoerder van wethouder Kurvers kortgeleden toch met een lijst van verkocht vastgoed van 2015 tot en met dit voorjaar. De inzet van enkele raadsleden zal daar vermoedelijk bij geholpen hebben: PvdA-fractievoorzitter Co Engberts riep samen met ChristenUnie/SGP de gemeente op tot openheid van zaken, daags na onze oproep eind april. Op 15 juni is dat verzoek formeel beantwoord. We zijn natuurlijk blij dat we nu een lijst hebben gekregen, maar waren wel verbaasd dat het beantwoorden van ons verzoek zo’n tijd duurde. Volgens de woordvoerder kostte “het achterhalen van de verkochte panden en opbrengsten in eerdere jaren veel tijd, omdat deze nog niet, als de verkopen van nu, gemakkelijk uit de systemen te halen zijn.”

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Deze Keulse wijk was vroeger een luchthaven – wat kan Rotterdam daarvan leren?

    • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

    Rotterdam is niet de enige stad waar een felle discussie woedt over het bestaansrecht van de luchthaven. In Keulen bouwden ze hun vliegveld om. Daar wordt nu gewerkt, gewoond, gegeten en gedronken. Dat is niet alleen de verdienste van de stad zelf. Wat hebben de bank, Ikea en Schumacher’s Formule 1-wagens hiermee te maken? En wat kan Rotterdam ervan leren?

  • “Er zat een slapende cultheld in hem” – architectuurhistoricus Wouter Vanstiphout over Carel Weeber

    • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

    Historicus Wouter Vanstiphout schreef een biografie over architect Carel Weeber, die 2 februari overleed. Hij ontdekte talloze kwaliteiten in zijn woongebouwen, zoals de Peperklip en Pompenburg. Het zijn “gebouwen die men nu niet meer maakt”, en die we daarom moeten koesteren.

  • Met de renovatie van de Ungerpleinflat schieten de meeste Rotterdammers niks op

    • Architectuurkritiek

    Rond de jaarwisseling kwamen er weer 49 woningen bij in Rotterdam: hoera! Elk nieuw woongebouw haalt immers beetje bij beetje de druk van de woningmarkt. Als het aanbod tenminste ook aansluit op de vraag. Hoe zit dat bij deze 49 woningen?

  • Alle artikelen

De Stadsagenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam